lauantai 23. elokuuta 2014

Mittakaava piirros & aivoriihi opettajan kanssa

mittakaava piirros
Sain juuri valmiiksi mittakaava piirroksen esivalmisteltavasta työstä. Jouduin mittailemaan paljon ja arvioimaan työn lopullista kokoa, mutta luulen, että näissä mitoissa lopullinen työ tulee olemaan. 

Näytin opettajalleni viimeisintä luonnosta jonka kuva oli tässä postauksessa, ja sain siitä oikein hyvää palautetta ja korjaus ideoita ongelmiin. Ensimmäinen ongelma johon opettajani kiinnitti huomiota, oli se miten irtonaisia siimoja estetään sotkeutumasta toisiinsa. Opettajani ehdotti, että myös alaosaan siimoja kiinnitetään pleksilevy, niin kuin se on yläosassakin. Olin ajatellut tätä itsekin, mutta en ollut palannut ideaan, koska silloin työ ei olisi enää roikkuva vaan enemmänkin pylväs. Tämän ajatuksen jälkeen, sainkin, kuningasidean, että alimpaan levyyn voisi porata ison reiän, josta kierretanko tolppa tulisi läpi, reiän tulisi olla kuitenkin niin iso ettei tolppa koskettaisi sitä. 

Keskustelimme opettajan kanssa siitäkin mitä materiaalia ketjutuksiin käytettäisiin. Tehtävän annossa luki, ettei työhön saanut kiinnittää mitään elävää kasvimateriaalia ennen kilpailuajan alkamista. Joten elävän materiaalin ketjutus ei tullut kysymykseen. Mietimme kuitenkin ketjutuksien tekoa etukäteen ja niiden kiinnitystä jälkikäteen, mutta koska tehtävänannossa ei kielletty eikä sallittu sellaista mahdollisuutta, sellaisen riskin ottaminen voisi olla kohtalokasta. 

Tehtävän annossa ei kuitenkaan sanottu mitään kuivasta kasvimateriaalista. Mietimme erilaisia ketjutus materiaalivaihto ehtoja. Minä pohdin tammenterhoja, tuohenpalasia ja opettaja ehdotti valkoisia papuja. Pohdin myös ääneen opettajan kanssa kärhön siemenkota/karvapallo vaihtoehtoa, mutta en tiedä yhtään mistä saisin kerättyä niin paljon siemenkotia.

Materiaali tulisi kuvastaa keveyttä työn aiheen mukaisesti ja olla väriltään vaalea, koska tehtävän annossa oli mainittu, ettei omia valaisimia saanut käyttää ja töiden valaisemiseen tuli riittää messu hallin perusvalaistus. Joten kaikki tummat sävyt ovat pois suljettuja, jo kuitenkin senkin takia, etteivät ne kuvasta minusta keveyttä. Vaaleista väreistä parhaiten näkyisi keltainen ja valkoinen, joten päätin valita ne varman päälle. Valaistuksen kannalta vaaleanpunainenkin kävisi, mutta jotenkin koen keltaisen kuvaavan minua paremmin, ja haluan työn kuvaavan minua floristina ja minun visiotani keveydestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti