Hhhmmm... Tavoitteet sm- kilpailuun, no voitto kotiin tietty!! No ei nyt sentään, en viitsi itselleni ihan niin epärealistisia tavoitteita laatia.
Jos nyt lähdetään ihan perus tavoitteista niin haluaisin ainakin oppia paljon uutta, niin itsestäni kuin muiltakin kilpailijoilta ja heidän töistään. Tavoitteena on myös kehittyä kilpailijana ja sitojana eteenpäin. Yksi sellainen ihan realistinen tavoite olisi olla kolmen (viiden parhaankin olis hyvä) parhaan joukossa yhden kilpailu työn pisteiden osalta, se olis jo musta hyvä saavutus, jos nyt mietitään näitä sijoitus tavoitteita.
Tietysti olisi tosi hienoa päästä karsinta kierrokselta jatkoon seuraavalle kilpailu päivälle, mutta tossa kun katselin noita muita kilpailijoita (jotka oli esiteltynä viimeksi ilmestyneessä p&k floristi lehdessä) niin kyllä ne omat mahdollisuudet päästä jatkokierrokselle oli vähän niin ja näin (eli siis aika pienet) Kaiken lisäksi vielä tämän vuoden sm-kisoista valitaan edustaja 2016 vuoden em-kisoihin Genovaan Italiaan, joten tässä kisassa on ne kaikki kilpailijat, jotka tähtää sinne. Joten mä sitten päätin osallistua kaikkein vaikeimpana vuonna great! Mutta toisaalta opiskelut on siinä vaiheessa, että ei tän tutkinnon osan suorittaminen olis välttämättä ollu mahdollista minään muuna vuonna, koska en ainakaan yhden kisan joka olis ehkä vähän helpompi
Kaikki muut kilpailijat olivat floristeja ja kaksi kilpailijaa jopa floristimestareita. Floristi-opiskelijoita oli mun lisäksi yksi toinen kilpailija. Juniori-sarjassa oli viisi kilpailijaa ja seniori-sarjassa kahdeksan. Joten jos tästä nyt vedetään johto päätöksiä, että kovempi tasoisella kilpailu menestyksellä ja koulutuksella menisi jatkoon niin ei taida yhtään juniori tasoista kilpailijaa siellä näkyä. Toisaalta kilpailuihin liittyy aina yllättäviä tilanteita ja mustia hevosia. Koska kaikki muut kilpailutyöt on yllätys töitä, se saattaa tasata vaakakuppeja, koska kaikilla on samat olosuhteet.
Tuomareista vielä sen verran että on hienoa saada palautetta niinkin arvostetuilta alan ammattilaisilta kuin Jouni Seppänen ja Hanne Heikkilä sekä norjalainen Linda Johnsen, Shishi- yrityksen perustaja ja johtaja.
Sellainen hauska juttu vielä Jouni Seppäsestä, Lueskelin tuossa tuomarien pientä esittelyä ja huomasin, että Seppänen oli voittanut mun syntymä vuoden (1994) suomen mestaruus kisoissa! Aika huisia, että joku sellanen joka on ollu jo huippu sitoja mun syntyessä tulee tuomaroimaan ja arvostelemaan mun töitä. Voi sanoa että vetää nöyräksi ja haluaa ehdottomasti tehdä hyvän ensivaikutelman ja parhaansa töidenkin osalta.
Olen myös viime päivien aikana miettynyt mitä töitä mahdolliset yllätystyöt voisivat olla. Yksi oikeastaan täysin varma työ on sidottu kimppu, se on kukkakauppojen perustyö ja kaikkein myydyin työ ja se erottelee kyllä aika hyvin jyvät akanoista, eli ammattilaiset harrastelijoista. Joten kimppu ainakin 99.5% prosentin varmuudella on yksi yllätystöistä.
Toinen oikeastaan yhtä varma työ on morsiuskimppu tai morsiammen koriste tai joku muu piiperrys/tarkkuutta vaativa työ (kukkakoru, hattu, mekko jne.). Tälläsessäkin työssä katsotaan varmaan sitä viimeistely taitoa, tekniikan hallintaa (liimaustekniikka, katkaistuinvarsin tekniikka, ketjutustekniikka/korutekniikka)
Kolmas työ voisi olla joku mikä on tällä hetkellä in, tai sesonkiin eli syksyyn liittyvä. Tää kolmastyö on oikeestaan sellanen villi kortti, että jos sen onnistuu arvaamaan niin on kyllä sitten aikamoinen meedio! Nimittäin kaikissa kilpailuissa on yksi sellanen työ, jota kukaan ei olis voinu arvata.
Tässä pohdinnassa tulee myös ottaa huomioon, mitä materiaaleja/ välineitä kilpailujen järjestäjät on pyytänyt kilpailijoita tuomaan mukanaan kilpailuun. Muistaakseni siellä oli erilaisia rautalankoja, metallilankoja (niitä kiiltäviä kuparin, kullan ja hopean värisiä) paperinaurua, jossa on metallilanka sisällä ja yksi virkkuukoukku. Tää virkkuukoukku on varsinkin aiheuttanut mulle päänvaivaa. Siinä ei nimittäin ollut mainittu virkkuukoukun kokoa. Jos tarkotuksena olis virkata jotain esim tohon 'korumaiseen morsiuskimmpu' työhön niin siihen tarvitaan pienivirkkuukoukku, ei kuitenkaan liian pieni tai virkkaamisessa menee iäisyys. (Nyt muistinkin, että pitäis harjoitella sitä virkkausta, saa nähdä löytyykö jostain sellainen väli, että ehtisi) Tai sitten on sellainenkin mahdollisuus, että virkataan kimppu pohjaa ja siihen vaaditaankin oikein iso virkkuukoukku. Tokihan sillä virkkuukoukulla voi tehdä muutakin, sillä voi pujottaa narua ahtaan reiän läpi ja jotain muuta sen tapasta. Mietin myös sellaista vaihtoehtoa, että jos ostaisi jostakin sellaisen virkkuukoukun, joka on kaksipäinen, eli toisessa päässä on isompi ja toisessa päässä pienempi koukku, kai niitä sellasiakin koukkuja jossain myydään.