morsiuskimppu ketjutus tekniikalla |
Aloitin tosiaan tekemään ketjutuksia tähän työhön jo eilen ja niitä tänään kinnittäessäni huomasinkin, että osa oli päässyt löystymään ja kukkia tipahteli pois ja kaikki sidokset ei ollut niin siistejä kuin halusin, mutta sitä osaa tekniikasta voi sitten harjoitella lisää.
Jotenkin vähän harmittaa ettei kamera pystynyt kääntämään värejä oikealla tavalla kuvassa, koska luonnossa kimppu on paljon kirkkaamman oranssi, kun taas kuva näyttää jotenkin oudon vihertävältä. Koulussa oleva puuttellinen valaistuskin saattaa olla osasyyllinen, siihen ettei kaikki värit välity kuvaan parhaalla mahdollisella tavalla. Pitäisikin muistaa kysyä opettajalta saisiko kuvausloossiin lisättyä ylimääräisiä spotteja tuomaan kaivattua lisävaloa.
Opettaja puhui myös siitä miten tuomarit arvioivat töitä. Tuomarointi tulisi oleman kokonan objektiivista, eli siis tuomarit eivät seuraatyöskentelyä, vaan arvioivat nimettömästi vain itse kilpailu työt. Todennäköistä olisi myös se, että tuomarit ovat jakaneet tietyt tehtävät toisilleen esim. yksi tuomari arvioi vain tekniikkaa. Puhuimme myös siitä, että hyvä tuomari näkee arvioitavassa työssä kaiken tarpeellisen muutaman sekunnin vilkaisulla. Tuomarit pisteyttävät työn eri osa-alueet; väri ja muoto, idea, tekniikka, tarkoituksen mukaisuus /tehtävän annon mukainen).
Tietysti kaikki kategoriat sisältävät vielä lisää arvioitavia asioita kuten väri hallitsevuus, värin lämpötila, tekniikan johdon mukaisuus (onko oikea tekniikka oikealle kukalle, onko tekniikasta johtuvia vaurioita, mekaanisia tai polttojälkiä, pettääkö tekniikka jne.), idean innovatiivisuus (onko liikaa ideoita samassa työssä, vai onko menty liian perus linjoilla), onko tehtävänanto luettu huolella ja työ on siinä esitettyjen reunaehtojen puitteissa.
Ehdin tehdä tänään toisenkin morsisukimpun. Uusio käytin jo aikaisemmin tehdyssä tilatyössä käyttämiäni alumiini, meritähti, simpukka tikkuja. Tilatyön voi katsoa tästä. Halusin kimppuun merellistä tunnelmaa, joten päätin tehdä kimpusta 'meduusan' mallisen, ja halusin myös kokeilla tehdä kimppua, joka roikkuu erillisestä kanto 'pallosta' tai tässä tapauksessa käytin isoa simpukkaa siihen tarkoitukseen. Opettajan palautteena oli se, että liljanterälehti ketjutuksia voisi vielä lisätä kimpun keskiosaan kehikon sisälle, jotta kimpusta saisi runsaamman näköisen ja väri hallitsevuutta voimistettua. Tässä kimpussa ainakin ketjutukset onnistui paremmin ja tuli siistimpiä kuin edellisessä, joten ne ainakin oli parantunut.
morsiuskimppu meritähdillä |
Opettaja otti puheeksi myös kimppujen mukavuuden niitä kannettaessa, ja esim. yllä olevassa työssä käänsi simpukan asentoa suoran ylöspäin olevasta vakatasoon, jolloin kimppua oli paljon helpompi kantaa ja se lepäsi kämmenellä miellyttävästi. Tuon oranssin kimpun kohdalla puhuttiin kimpun pituudesta, ja siitä ettei se saa roikkua maassa sitä kannettaessa johon vaikuttaa kantajan pituuden ja kenkien korkeuden lisäksi, myös paljon se miten päin kimppua kannetaan. Kannetaanko sitä niin kuin salkkua käsi suorana kyljen vieressä, vai kämmenen päällä niin että sormet ovat kohtisuoraan ylöspäin ja kyynerpää 90° asteen kulmassa.
p.s. kiitokset 'the kädelle' eli assari Piritalle :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti