tiistai 30. syyskuuta 2014
Uusinta kierros
Juuh! Harmitti niin tuo kilpailussa tehdyn kimpun epäonnistuminen, että tein siitä kotona sitten uusinta version, jäljelle jääneistä kukista. Kun tein tuota kimppua siellä kisoissa ekan kerran, ajattelin kukkien väri valintoja todella oudoiksi, ja mietein etten koskaan itse yhdistäisi sellaisia värejä (kukat oli siis jo valittu valmiiksi tähän työhön järjestäjien puolesta) mutta kun sain työn täällä kotona valmiiksi aloin etsiä sille sopivaa paikkaa ja huomasin, että eteisessä mun maalaamassa taulussa on ihan samat värit kuin kimpussa :) joten nepä sopii oikein hyvin yhteen.
Korjasin tähän kimppuun nyt niitä tuomarien mainitsemia virheitä.
maanantai 29. syyskuuta 2014
Toinen kilpailupäivä
tässä tekijä vielä kaikkien töiden kanssa :) |
tässä valmistuu kimppu |
morsiuskimppu |
Pisteet:
Esivalmisteltava työ: 205
Asetelmallinen työ ojennettava työ kilpailujohtajalle: 163
Kimppu annettuun astiaan aiheena liike: 170
Morsiuskimppu/morsiamen koriste aiheena ilo: 199
(Maksimi pisteet 300 per työ)
Kokonaispisteet:
737 pistettä
(maksimi pisteet 1200)
Sijoitukset:
6. sija kokonaiskilpailussa
toinen sija juniori-sarjassa
lauantai 27. syyskuuta 2014
Ensimmäinen kilpailupäivä
esivalmisteltava työ valmiina |
Myös muilla kilpailijoilla oli ihan mielettömiä töitä, ja hauskaa oli taas katsella miten erilaisia ideoita on syntynyt samasta aiheesta. Kyllä nämä kilpailut vaan antaa niin paljon, vaikka ne onkin aina tosi uuvuttavia rupeamia. Ja en voi vieläkään uskoa, että ihan oikeesti sain kaikki pavut ketjutettua! Kun jossain vaiheessa se tuntui ihan mahdottomalta urakalta.
tässä pari kuvaa siitä kun työ valmistuu |
tässä valmistuu eka yllätystyö |
tässä vielä nopeasti napattu kuva valmiista työstä |
tiistai 23. syyskuuta 2014
Kimppu harjoitusta
ensimmäinen kimppu |
Tänään tuli koulussa harjoiteltua ihan tavalisia kimpppuja kilpailua varten. Tehtävänä oli sitoa syksyinen iso kimppu. Ekassa kimpussa käytin pohjana niintä ja palan kupariverkkoa, johon sitten tuli kiinni palat kanukkaa kimppupohjan jaloiksi. Materiaaleiksi tuli valittua erilaisia oranssin ja punaisen sävyisiä syksyn teemaan sopivia kukkia.
ilmavampi kimppu |
Kun olin saanut kimput valmiiksi aloin keräämään ja tarkistamaan työkalupakin sisältöä, se onkin meilkein valmis homma, töistä pitää hakea pari juttua vielä niin sekin asia alkaa olemaan aikalailla valmiina.
sunnuntai 21. syyskuuta 2014
Papuketjutukset
Aikataulu pettää ja pahasti. Saa nähdä saanko kaiken tarpeellisen tehtyä ennen perjantain lähtöä, yritys on ainakin kova. Nää papuketjutukset on osoittautunut kyllä himskatin hitaiksi tehdä, lisäksi laskin vielä väärin ja luulin niiden laskujen mukaan olevani vielä suht hyvin aikataulussa. Mutta minkäs teet. Voi olla että täytyy jättää pari riviä tekemättä ja peittää reiät vaan helmillä, jos alkaa näyttää siltä ettei saa ajoissa valmista.
keskiviikko 17. syyskuuta 2014
Valtikkamorsiuskimppu & sidontatöiden pakkaus
valtikka kimppu virkatulla pohjalla ja nukkapähkämö pallolla |
valtikkakimppu pakattuna |
matala ja pyöreä Phalaenopsis morsiuskimppu |
Tää ylimmäinen pakkaus yritys meni kyllä ihan päin prinkkalaa, just sen takia ettei aikaa ollut tarpeeksi ja laatikko oli liian lyhyt. Mutta ensi kerralla sitten ehkä onnistuu paremmin.
p.s. vein kaikki morsiuskimppuni töihin, ja työkamut olivat oikein innostuneita. Laitoimme kaikki yhdessä tuumin morsiuskimput esille näyteikkunaan, ja siitä tuli oikein kivan näköinen! Toivottavasti asiakkaatkin innostuvat kimpuista!
tiistai 16. syyskuuta 2014
Morsiuskimppu harjoituksia
morsiuskimppu ketjutus tekniikalla |
Aloitin tosiaan tekemään ketjutuksia tähän työhön jo eilen ja niitä tänään kinnittäessäni huomasinkin, että osa oli päässyt löystymään ja kukkia tipahteli pois ja kaikki sidokset ei ollut niin siistejä kuin halusin, mutta sitä osaa tekniikasta voi sitten harjoitella lisää.
Jotenkin vähän harmittaa ettei kamera pystynyt kääntämään värejä oikealla tavalla kuvassa, koska luonnossa kimppu on paljon kirkkaamman oranssi, kun taas kuva näyttää jotenkin oudon vihertävältä. Koulussa oleva puuttellinen valaistuskin saattaa olla osasyyllinen, siihen ettei kaikki värit välity kuvaan parhaalla mahdollisella tavalla. Pitäisikin muistaa kysyä opettajalta saisiko kuvausloossiin lisättyä ylimääräisiä spotteja tuomaan kaivattua lisävaloa.
Opettaja puhui myös siitä miten tuomarit arvioivat töitä. Tuomarointi tulisi oleman kokonan objektiivista, eli siis tuomarit eivät seuraatyöskentelyä, vaan arvioivat nimettömästi vain itse kilpailu työt. Todennäköistä olisi myös se, että tuomarit ovat jakaneet tietyt tehtävät toisilleen esim. yksi tuomari arvioi vain tekniikkaa. Puhuimme myös siitä, että hyvä tuomari näkee arvioitavassa työssä kaiken tarpeellisen muutaman sekunnin vilkaisulla. Tuomarit pisteyttävät työn eri osa-alueet; väri ja muoto, idea, tekniikka, tarkoituksen mukaisuus /tehtävän annon mukainen).
Tietysti kaikki kategoriat sisältävät vielä lisää arvioitavia asioita kuten väri hallitsevuus, värin lämpötila, tekniikan johdon mukaisuus (onko oikea tekniikka oikealle kukalle, onko tekniikasta johtuvia vaurioita, mekaanisia tai polttojälkiä, pettääkö tekniikka jne.), idean innovatiivisuus (onko liikaa ideoita samassa työssä, vai onko menty liian perus linjoilla), onko tehtävänanto luettu huolella ja työ on siinä esitettyjen reunaehtojen puitteissa.
Ehdin tehdä tänään toisenkin morsisukimpun. Uusio käytin jo aikaisemmin tehdyssä tilatyössä käyttämiäni alumiini, meritähti, simpukka tikkuja. Tilatyön voi katsoa tästä. Halusin kimppuun merellistä tunnelmaa, joten päätin tehdä kimpusta 'meduusan' mallisen, ja halusin myös kokeilla tehdä kimppua, joka roikkuu erillisestä kanto 'pallosta' tai tässä tapauksessa käytin isoa simpukkaa siihen tarkoitukseen. Opettajan palautteena oli se, että liljanterälehti ketjutuksia voisi vielä lisätä kimpun keskiosaan kehikon sisälle, jotta kimpusta saisi runsaamman näköisen ja väri hallitsevuutta voimistettua. Tässä kimpussa ainakin ketjutukset onnistui paremmin ja tuli siistimpiä kuin edellisessä, joten ne ainakin oli parantunut.
morsiuskimppu meritähdillä |
Opettaja otti puheeksi myös kimppujen mukavuuden niitä kannettaessa, ja esim. yllä olevassa työssä käänsi simpukan asentoa suoran ylöspäin olevasta vakatasoon, jolloin kimppua oli paljon helpompi kantaa ja se lepäsi kämmenellä miellyttävästi. Tuon oranssin kimpun kohdalla puhuttiin kimpun pituudesta, ja siitä ettei se saa roikkua maassa sitä kannettaessa johon vaikuttaa kantajan pituuden ja kenkien korkeuden lisäksi, myös paljon se miten päin kimppua kannetaan. Kannetaanko sitä niin kuin salkkua käsi suorana kyljen vieressä, vai kämmenen päällä niin että sormet ovat kohtisuoraan ylöspäin ja kyynerpää 90° asteen kulmassa.
p.s. kiitokset 'the kädelle' eli assari Piritalle :)
maanantai 15. syyskuuta 2014
Morsiuskimppu harjoituksia
morsiuskimppu liimaustekniikalla |
tekniikka kuvia |
Papuja & sekunttikello
papujaa |
sekunttikello |
lauantai 13. syyskuuta 2014
Papuja
Tänään tuli tehtyä noita papu ketjutuksia. Kädet ja sormet on kyllä ihan muusina, kun nuo pavut olikin yllättävän vaikeita pujottaa neulalla siimaan, tarvi oikeen pihtejä ja käsivarressa olevaa papua, että sai ne pujotetuksi, mutta huomenna toivottavasti pääsee taas eteenpäin. Laskeskelin tuossa, että 10 siimaa täytyy tehdä joka päivä, että saa ajoissa valmista ennen kisoja, mutta alkuperäinen aikataulu petti kyllä pahan kerran, koska tän pitäis ola valmis huomenna, mutta onneksi varasin ylimääräistä harjoittelu aikaa josta voi hiukan nipistä'ä, ja koulussakin aletaan ensi viikolla harjoitteleman kunnolla, joten eiköhän nää tästä hoidu.
Siinä vaiheessa kun oon saanu kaikki ketjutukset valmiiksi, niin tohon sohvaan on varmaan pinttynyt pysyvästi mun ääriviivat :D tai siltä se ainakin tuntuu, kun kestää niin kauan ennen kun on valmista.
perjantai 12. syyskuuta 2014
siima & helmet
tässä kuvassa noi siimat näyttää ihan jonkun hiuksilta :D |
Ja ojasta allikkoon mentiin näiden ketjutusten suhteen, Ylhäälä kuva miltä ne näytti vielä eilen ja alhaalla kuva miltä ne näytti tänään, eli ei auttanut se vaikka valkkasin isompia yksittäisiä kukkia. Noi vihreemmät kukat oli pysyny parempina, et ne oli kuivinu suoraan, mutta nää vaaleanväriset on kyllä ihan rusinoitunu. Joten huomisen tehtävä olisi keksiä ASAP jokin uusi materiaali, luulen että perehdyn uudestaan noihin palkokasveihin. English breakfast saa siis uuden mahdollisuuden, ja tällä kertaa menen vähän isompaan markettiin, etsimään niitä herneitä ja papuja.
voi ruttu maaria!! |
torstai 11. syyskuuta 2014
Ketjutuksia & materiaalilistaa
ekat siimat paikallaan |
Materiaalilista kokonaisuudessan:
10 kpl, Amaranthus caudatus 'Cycloop', vihreä
20 kpl, Astilbe japonica 'Whasington', valkoinen
20 kpl, Agapanthus africanus, valkoinen
20 kpl, Crocosmia 'George Davison', keltainen
20 kpl, Crocosmia 'George Davison', keltainen
10kpl, Dendrobium pompadom, valkoinen
10 kpl, Gloriosa Lutea, kokonaan keltainen, pitkä varsi
2 kpl, Passiflora caurulea, ruukussa
20 kpl, Sandersonia aurantiaca, keltainen
Toivottavasti Lepola saa Hollannista kaiken mintä mä toivoin, joten fingers crossed!
tiistai 9. syyskuuta 2014
Teline valmistuu!
Siinä se nyt seisoo :) |
'leijumis efekti' |
Tänään oltiin myös Tomas De Bruynen havainto esityksessä Tampereella, josta saikin ihan kivasti lisä ideoita, ainakin materiaali valintojen suhteen. Materiaali lista tuleekin palauttaa tällä viikolla Lepolaan, että ne ehtii varmistaa kaiken saatavuuden Hollannista. Jatkoin eilen illalla materiaalilistan tekoa ja nyt se on suurin piirtein koossa.
Ketjutukset aiheuttavat kuitenkin taas pään vaivaa, sillä kaikki syyshortensiat on jo alkanut punertua pinkeiksi. Ja se pinkki väri ei taas sovi yhteen mun muiden materiaalien värien kanssa. Nyt pelottaa ettei niitä oikean värisiä valkoisia tai vihertäviä löydykään tarpeeksi... Sain kuitenkin yhden idean Tomasin havarista. Yhdessä havarin morsiuskimpussa oli ketjutettuna höyheniä ja kukkia, ja siitä sain idean, että mikä muu voisi kuvastaa keveyttä paremmin kuin höyhen? Ja lisäksi se pysyy muuttumattomana työn esillä olo ajan. Mutta oli tässä sekin ongelma ettei höyhen ole kasvimateriaali. Joten tämä vaatii vielä hieman ajatustyötä.
maanantai 8. syyskuuta 2014
Päivitetty versio harjoittelu suunnitelmasta
Harjoittelu suunnitelma kolme viikkoa kisoihin |
Tavoitteet sm-kilpailuun & muuta pohdintaa
Hhhmmm... Tavoitteet sm- kilpailuun, no voitto kotiin tietty!! No ei nyt sentään, en viitsi itselleni ihan niin epärealistisia tavoitteita laatia.
Jos nyt lähdetään ihan perus tavoitteista niin haluaisin ainakin oppia paljon uutta, niin itsestäni kuin muiltakin kilpailijoilta ja heidän töistään. Tavoitteena on myös kehittyä kilpailijana ja sitojana eteenpäin. Yksi sellainen ihan realistinen tavoite olisi olla kolmen (viiden parhaankin olis hyvä) parhaan joukossa yhden kilpailu työn pisteiden osalta, se olis jo musta hyvä saavutus, jos nyt mietitään näitä sijoitus tavoitteita.
Tietysti olisi tosi hienoa päästä karsinta kierrokselta jatkoon seuraavalle kilpailu päivälle, mutta tossa kun katselin noita muita kilpailijoita (jotka oli esiteltynä viimeksi ilmestyneessä p&k floristi lehdessä) niin kyllä ne omat mahdollisuudet päästä jatkokierrokselle oli vähän niin ja näin (eli siis aika pienet) Kaiken lisäksi vielä tämän vuoden sm-kisoista valitaan edustaja 2016 vuoden em-kisoihin Genovaan Italiaan, joten tässä kisassa on ne kaikki kilpailijat, jotka tähtää sinne. Joten mä sitten päätin osallistua kaikkein vaikeimpana vuonna great! Mutta toisaalta opiskelut on siinä vaiheessa, että ei tän tutkinnon osan suorittaminen olis välttämättä ollu mahdollista minään muuna vuonna, koska en ainakaan yhden kisan joka olis ehkä vähän helpompi
Kaikki muut kilpailijat olivat floristeja ja kaksi kilpailijaa jopa floristimestareita. Floristi-opiskelijoita oli mun lisäksi yksi toinen kilpailija. Juniori-sarjassa oli viisi kilpailijaa ja seniori-sarjassa kahdeksan. Joten jos tästä nyt vedetään johto päätöksiä, että kovempi tasoisella kilpailu menestyksellä ja koulutuksella menisi jatkoon niin ei taida yhtään juniori tasoista kilpailijaa siellä näkyä. Toisaalta kilpailuihin liittyy aina yllättäviä tilanteita ja mustia hevosia. Koska kaikki muut kilpailutyöt on yllätys töitä, se saattaa tasata vaakakuppeja, koska kaikilla on samat olosuhteet.
Tuomareista vielä sen verran että on hienoa saada palautetta niinkin arvostetuilta alan ammattilaisilta kuin Jouni Seppänen ja Hanne Heikkilä sekä norjalainen Linda Johnsen, Shishi- yrityksen perustaja ja johtaja.
Sellainen hauska juttu vielä Jouni Seppäsestä, Lueskelin tuossa tuomarien pientä esittelyä ja huomasin, että Seppänen oli voittanut mun syntymä vuoden (1994) suomen mestaruus kisoissa! Aika huisia, että joku sellanen joka on ollu jo huippu sitoja mun syntyessä tulee tuomaroimaan ja arvostelemaan mun töitä. Voi sanoa että vetää nöyräksi ja haluaa ehdottomasti tehdä hyvän ensivaikutelman ja parhaansa töidenkin osalta.
Olen myös viime päivien aikana miettynyt mitä töitä mahdolliset yllätystyöt voisivat olla. Yksi oikeastaan täysin varma työ on sidottu kimppu, se on kukkakauppojen perustyö ja kaikkein myydyin työ ja se erottelee kyllä aika hyvin jyvät akanoista, eli ammattilaiset harrastelijoista. Joten kimppu ainakin 99.5% prosentin varmuudella on yksi yllätystöistä.
Toinen oikeastaan yhtä varma työ on morsiuskimppu tai morsiammen koriste tai joku muu piiperrys/tarkkuutta vaativa työ (kukkakoru, hattu, mekko jne.). Tälläsessäkin työssä katsotaan varmaan sitä viimeistely taitoa, tekniikan hallintaa (liimaustekniikka, katkaistuinvarsin tekniikka, ketjutustekniikka/korutekniikka)
Kolmas työ voisi olla joku mikä on tällä hetkellä in, tai sesonkiin eli syksyyn liittyvä. Tää kolmastyö on oikeestaan sellanen villi kortti, että jos sen onnistuu arvaamaan niin on kyllä sitten aikamoinen meedio! Nimittäin kaikissa kilpailuissa on yksi sellanen työ, jota kukaan ei olis voinu arvata.
Tässä pohdinnassa tulee myös ottaa huomioon, mitä materiaaleja/ välineitä kilpailujen järjestäjät on pyytänyt kilpailijoita tuomaan mukanaan kilpailuun. Muistaakseni siellä oli erilaisia rautalankoja, metallilankoja (niitä kiiltäviä kuparin, kullan ja hopean värisiä) paperinaurua, jossa on metallilanka sisällä ja yksi virkkuukoukku. Tää virkkuukoukku on varsinkin aiheuttanut mulle päänvaivaa. Siinä ei nimittäin ollut mainittu virkkuukoukun kokoa. Jos tarkotuksena olis virkata jotain esim tohon 'korumaiseen morsiuskimmpu' työhön niin siihen tarvitaan pienivirkkuukoukku, ei kuitenkaan liian pieni tai virkkaamisessa menee iäisyys. (Nyt muistinkin, että pitäis harjoitella sitä virkkausta, saa nähdä löytyykö jostain sellainen väli, että ehtisi) Tai sitten on sellainenkin mahdollisuus, että virkataan kimppu pohjaa ja siihen vaaditaankin oikein iso virkkuukoukku. Tokihan sillä virkkuukoukulla voi tehdä muutakin, sillä voi pujottaa narua ahtaan reiän läpi ja jotain muuta sen tapasta. Mietin myös sellaista vaihtoehtoa, että jos ostaisi jostakin sellaisen virkkuukoukun, joka on kaksipäinen, eli toisessa päässä on isompi ja toisessa päässä pienempi koukku, kai niitä sellasiakin koukkuja jossain myydään.
Jos nyt lähdetään ihan perus tavoitteista niin haluaisin ainakin oppia paljon uutta, niin itsestäni kuin muiltakin kilpailijoilta ja heidän töistään. Tavoitteena on myös kehittyä kilpailijana ja sitojana eteenpäin. Yksi sellainen ihan realistinen tavoite olisi olla kolmen (viiden parhaankin olis hyvä) parhaan joukossa yhden kilpailu työn pisteiden osalta, se olis jo musta hyvä saavutus, jos nyt mietitään näitä sijoitus tavoitteita.
Tietysti olisi tosi hienoa päästä karsinta kierrokselta jatkoon seuraavalle kilpailu päivälle, mutta tossa kun katselin noita muita kilpailijoita (jotka oli esiteltynä viimeksi ilmestyneessä p&k floristi lehdessä) niin kyllä ne omat mahdollisuudet päästä jatkokierrokselle oli vähän niin ja näin (eli siis aika pienet) Kaiken lisäksi vielä tämän vuoden sm-kisoista valitaan edustaja 2016 vuoden em-kisoihin Genovaan Italiaan, joten tässä kisassa on ne kaikki kilpailijat, jotka tähtää sinne. Joten mä sitten päätin osallistua kaikkein vaikeimpana vuonna great! Mutta toisaalta opiskelut on siinä vaiheessa, että ei tän tutkinnon osan suorittaminen olis välttämättä ollu mahdollista minään muuna vuonna, koska en ainakaan yhden kisan joka olis ehkä vähän helpompi
Kaikki muut kilpailijat olivat floristeja ja kaksi kilpailijaa jopa floristimestareita. Floristi-opiskelijoita oli mun lisäksi yksi toinen kilpailija. Juniori-sarjassa oli viisi kilpailijaa ja seniori-sarjassa kahdeksan. Joten jos tästä nyt vedetään johto päätöksiä, että kovempi tasoisella kilpailu menestyksellä ja koulutuksella menisi jatkoon niin ei taida yhtään juniori tasoista kilpailijaa siellä näkyä. Toisaalta kilpailuihin liittyy aina yllättäviä tilanteita ja mustia hevosia. Koska kaikki muut kilpailutyöt on yllätys töitä, se saattaa tasata vaakakuppeja, koska kaikilla on samat olosuhteet.
Tuomareista vielä sen verran että on hienoa saada palautetta niinkin arvostetuilta alan ammattilaisilta kuin Jouni Seppänen ja Hanne Heikkilä sekä norjalainen Linda Johnsen, Shishi- yrityksen perustaja ja johtaja.
Sellainen hauska juttu vielä Jouni Seppäsestä, Lueskelin tuossa tuomarien pientä esittelyä ja huomasin, että Seppänen oli voittanut mun syntymä vuoden (1994) suomen mestaruus kisoissa! Aika huisia, että joku sellanen joka on ollu jo huippu sitoja mun syntyessä tulee tuomaroimaan ja arvostelemaan mun töitä. Voi sanoa että vetää nöyräksi ja haluaa ehdottomasti tehdä hyvän ensivaikutelman ja parhaansa töidenkin osalta.
Olen myös viime päivien aikana miettynyt mitä töitä mahdolliset yllätystyöt voisivat olla. Yksi oikeastaan täysin varma työ on sidottu kimppu, se on kukkakauppojen perustyö ja kaikkein myydyin työ ja se erottelee kyllä aika hyvin jyvät akanoista, eli ammattilaiset harrastelijoista. Joten kimppu ainakin 99.5% prosentin varmuudella on yksi yllätystöistä.
Toinen oikeastaan yhtä varma työ on morsiuskimppu tai morsiammen koriste tai joku muu piiperrys/tarkkuutta vaativa työ (kukkakoru, hattu, mekko jne.). Tälläsessäkin työssä katsotaan varmaan sitä viimeistely taitoa, tekniikan hallintaa (liimaustekniikka, katkaistuinvarsin tekniikka, ketjutustekniikka/korutekniikka)
Kolmas työ voisi olla joku mikä on tällä hetkellä in, tai sesonkiin eli syksyyn liittyvä. Tää kolmastyö on oikeestaan sellanen villi kortti, että jos sen onnistuu arvaamaan niin on kyllä sitten aikamoinen meedio! Nimittäin kaikissa kilpailuissa on yksi sellanen työ, jota kukaan ei olis voinu arvata.
Tässä pohdinnassa tulee myös ottaa huomioon, mitä materiaaleja/ välineitä kilpailujen järjestäjät on pyytänyt kilpailijoita tuomaan mukanaan kilpailuun. Muistaakseni siellä oli erilaisia rautalankoja, metallilankoja (niitä kiiltäviä kuparin, kullan ja hopean värisiä) paperinaurua, jossa on metallilanka sisällä ja yksi virkkuukoukku. Tää virkkuukoukku on varsinkin aiheuttanut mulle päänvaivaa. Siinä ei nimittäin ollut mainittu virkkuukoukun kokoa. Jos tarkotuksena olis virkata jotain esim tohon 'korumaiseen morsiuskimmpu' työhön niin siihen tarvitaan pienivirkkuukoukku, ei kuitenkaan liian pieni tai virkkaamisessa menee iäisyys. (Nyt muistinkin, että pitäis harjoitella sitä virkkausta, saa nähdä löytyykö jostain sellainen väli, että ehtisi) Tai sitten on sellainenkin mahdollisuus, että virkataan kimppu pohjaa ja siihen vaaditaankin oikein iso virkkuukoukku. Tokihan sillä virkkuukoukulla voi tehdä muutakin, sillä voi pujottaa narua ahtaan reiän läpi ja jotain muuta sen tapasta. Mietin myös sellaista vaihtoehtoa, että jos ostaisi jostakin sellaisen virkkuukoukun, joka on kaksipäinen, eli toisessa päässä on isompi ja toisessa päässä pienempi koukku, kai niitä sellasiakin koukkuja jossain myydään.
sunnuntai 7. syyskuuta 2014
pleksilevyjen reiät
pleksilevy reiät |
Mutta onneksi ensi viikolla on luvassa jotain kivaakin, sillä tiistaina lähdetään työkamun kanssa Tampereelle Tomas De Bruynen havainnointiesitykseen! Kivaa! :)
Maalausta & hiontaa
ekaksi hiottiin sitten maalattiin |
Ensi viikoksi olisi tarkoitus saada äkkiä teline kootuksi, jotta siimoja saa alkaa kiinnittää ja hortensian kukkia liimata kiinni. Ensi viikoksi pitäisi myös saada valmiiksi materiaalilista mieluiten alku viikoksi, jotta tukku saa varmistettua kaiken saatavuuden holannista ajoissa.
torstai 4. syyskuuta 2014
Vaneripohjan kittaus
kaava-arkki valmistuu |
kittausta |
keskiviikko 3. syyskuuta 2014
Telineen pohjatyöt
vaneripohja |
Mä myös jatkoin mun kaava-arkin tekoa, Pohdiskelin tässä joku päivä, että miten ne reiän paikat saisi merkattua helposti pleksi levyihin, ettei tarvitsisi jokaista reikää erikseen mitata ja vastaus oli kaava-arkki!
Ja jos käyttää sama kaava-arkkia ala- ja ylälevyyn niin reiät tulee varmasti oikeisiin kohtiin. Kun aloin piirtää tota kaava-arkkia ajattelin eka mitata kaikki reiän paikat erikseen tai siis rivi kerrallaan. Mutta sitten tajusin, että jos piirtää tollasen ristikon ja joka kohtaan jossa viivat kohtaa tulee reikä, niin johan helpottuu reikien kohdistaminen!
Sain tädiltäni myös lainaksi tollasta kätevää kangasmittaa, joka on just sopivasti 50 cm pitkä! Mittailu helpottui heti kun mitta yltää levyjen päästä päähän.
Sain tädiltäni myös lainaksi tollasta kätevää kangasmittaa, joka on just sopivasti 50 cm pitkä! Mittailu helpottui heti kun mitta yltää levyjen päästä päähän.
Ketjutus päätöksiä
papu ketjutus |
Meidän porukoiden pihassa on iso syyshortensia ja katselin sitä eilen ja sillon se välähti täydellinen kuiva materiaali ketjutuksiin, jota kyllä riittää tarpeeksi. Teinkin eilen kaksi koe ketjutusta ja tänään ne näytti ihan hyviltä vielä, ei olu kuivunu ruskeaksi, mutta pitää tarkkailla vielä pari päivää toimiiko mun idea.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)